De zeven schoonheden

Beeldmateriaal

De zeven schoonheden

Ting, Walasse
(Wuxi, 1929 - 2010)

Details

Databanknummer:
81414
Advertentietype
Te koop aangeboden
Prijs
op aanvraag
Status
Verkocht

Technische details

Kunstvorm:
Schilder- en Tekenkunst
Technieken:
Aquarel, Gouache
Dragers:
Papier, Doek, Maroufle
Lengte:
35 cm
Breedte:
50 cm
Hoogte:
-
Oplage:
-

Beschrijving

Gesigneerd met atelierstempel, ingelijst.  Werk op papier gemaroufleerd op doek. De ouders van de huidge Belgische eigenaar kochten in de jaren '80 dit werk bij Kunstforum te Schelderode.

De Chinese schilder, beeldhouwer, dichter en graficus Walasse Ting kreeg wereldwijde bekendheid met zijn sprookjesachtige schilderijen van grotendeels (ontklede) vrouwen, omringd door papegaaien, katten, paarden en andere dieren. Er zijn, vanaf de jaren tachtig, van zijn werk honderdduizenden posters en briefkaarten gedrukt die hun weg naar even zo vele huiskamers en kantoren hebben gevonden.

Zijn bont kleurgebruik, met veel rood, groen en geel, en alledaagse onderwerpkeuze is een duidelijke verwantschap te zien met de Cobraschilders, uit de jaren vijftig. Niet vreemd, Ting verhuisde in 1952 van zijn geboorteplaats Shanghai naar Parijs waar hij Karel Appel, Corneille en Pierre Alechinsky ontmoette. Later emigreerde Ting naar de Verenigde Staten, waar hij in aanraking kwam met pop-art. Ondanks alle westerse invloeden bleef de kunstenaar zijn werk schilderen met Chinese penselen op rijstpapier. Ting woonde vanaf de jaren negentig afwisselend in New York en Amsterdam, waar hij een atelier deelde met Karel Appel. 

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »