Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Asselbergs, Jan

Bandjarmasin, 25 januari 1937 - Waspik, 17 januari 2015

Biografie: Jan Asselbergs

Asselbergs werd in 1937 in Nederlands-Indie geboren. Zelf schrijft hij over die tijd;  "Heb de eerste vijf jaren van mijn leven voornamelijk rondgelummeld.  Daarna drie jaar, vijf maanden en zestien dagen Jappenkampen, waaronder de verschrikkingen van Muntok en Belalau (in 1997 door 20th Century Fox verfilmd met als titel "Paradise Road" - hoofdrol Glenn Close). Heb op mijn negende toch nog de bevrijding gehaald."

In 1961 vestigde hij zich in Tilburg en werd tekenleraar aan het Pauluslyceum. Ook was hij van 1963 tot 1989 als docent verbonden aan de 'Kunstkring Tilburg'. Daarnaast was hij jazzpianist, zanger en componist en maakte in 1968 de LP 'Van jou en Mei' met luisterliedjes, waardoor hij in de belangstelling kwam van Hilversum. Voor de AVRO maakte hij 1971 zijn eigen tv-programma Ding Dong.

De in Waspik woonachtige artiest kreeg vooral bekendheid door zijn portretten van bekendheden als Ruud Lubbers, Koningin Beatrix, Monique van de Ven en de ex-burgemeester van Tilburg Ruud Vreeman. Zijn oeuvre bestaat verder  uit tekeningen, aquarellen, gravures, litho’s en olieverfschilderijen van landschappen en stillevens.

Lees verder
Werken in het archief (27)
Signatuur

 

Iedere donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak