Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Iersel, Rik Van

Maastricht, 1961

Biografie: Rik Van Iersel

Rik van Iersel is zeer nieuwsgierig naar materialen, naar media en naar het leven zelf. Als achttienjarige ontwerpt hij affiches voor popconcerten van de Effenaar. Van Iersel ontwikkelt zijn eigen handschrift, maar zijn stijl blijft onderhevig aan veranderingen. Hij werkt snel en spontaan. In onderwerp en techniek kan hij als traditionele schilder bestempeld worden omdat hij zich vaak laat leiden door eeuwenoude themaÂ’s.

Niets is van mij, alles komt van iets of iemand zijn woorden van Rik van Iersel die zijn fascinatie illustreren voor de wereld om hem heen en deze fascinatie uit hij in zijn werk. Veelal is het de mens die een hoofdrol speelt in zijn werk; de mens die geconfronteerd wordt metÂ…, de mens die indrukken opdoet, de mens die opgaat in zijn leefwereld of zich juist daarvan distantieert. Ook is hij een gedreven tekenaar. Vaak gaan vlotte schetsen vooraf. Niets gooit hij hiervan weg omdat deze werken telkens weer blijven fascineren en verwonderen; het vormt een deel van zijn persoonlijkheid. Het is dan ook goed te zien dat veel schilderijen uit tekeningen zijn voortgekomen.

Lees verder
Werken in het archief (47)

 

De expositie met aquarellen van Co Westerik (1924-2018) is in de meimaand iedere donderdag en vrijdag te zien van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak