Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Kessel, Jan Van

Amsterdam, 22 september 1641 (gedoopt) - Amsterdam, 24 december 1680 (begraven)

Biografie: Jan Van Kessel

Johannes van Kessel in de literatuur meestal Jan genoemd, was een getalenteerde tekenaar en schilder van landschappen en stadsgezichten.

Van Kessel was de zoon van de lijstenmaker Thomas Jacobsz. uit Maaseik en een neef (?) of volgeling van Jacob Isaacksz. van Ruisdael. Hij werkte vanaf 1661 en imiteerde zijn vriend Meindert Hobbema, alsmede Allaert van Everdingen, Jan Wijnants, Jan van de Cappelle maar ook anderen.[2] In 1668 woonde hij op de Nieuwezijds Achterburgwal en trouwde met Clara Swigters (?-1690). Aan het einde van zijn leven woonde hij in de Leidsestraat bij de Herengracht. Het echtpaar had vier kinderen.

In het boek van Davies worden 120 schilderijen als authentiek aangeduid, 19 als problematisch, en 44 als twijfelachtig. Van de prenten zijn 68 authentiek, 13 problematisch, en 26 twijfelachtig. Zijn werk wordt vaak verward met de Antwerpse schilders Jan van Kessel en diens gelijknamige zoon.

Lees verder
Werken in het archief (9)

 

De expositie met aquarellen van Co Westerik (1924-2018) is in de meimaand iedere donderdag en vrijdag te zien van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak