Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Siem, Isabelle

1999

Biografie: Isabelle Siem

Isabelle Siem is een Nederlandse kunstenares. Momenteel woont en schildert zij in Amsterdam waar ze inspiratie opdoet voor haar werken. Zij staat bekend om haar abstracte robuuste schilderijen en organische houtsculpturen met verschillende dieptes. Het werk van Siem is noch subtiel, noch rechtlijnig; het wil meteen de aandacht trekken, maar wordt beter gewaardeerd als je de tijd neemt om het hele werk in je op te nemen. Haar werk kent een diepe verbintenis met de natuur. Wie op details let, vindt binnen elk werk een tweede laag. Niet alleen de kleuren en vormen, maar ook de natuurlijke materialen die zij gebruikt brengen een gevoel of boodschap over. Zowel collectief als individueel. Geen enkel werk van haar is dan ook volledig vlak. Het resultaat is een dialoog tussen de schilder en haar canvas, een proces waarin ze reflecteert op haar overpeinzingen van het leven. Siem haar sculpturen brengen een zeldzaam gevoel over van harmonie. Het is een ontmoeting tussen de natuur en de mens.

Zij gebruikt haar kunst om haar gevoel te uiten en te begrijpen. Zij visualiseert op deze manier haar gedachtes en tegelijkertijd wil zij ruimte creëren voor het publiek om een eigen interpretatie te vormen. Mensen kunnen zichzelf vinden en herkennen in haar schilderijen. Neem gerust contact met haar op voor vragen of voor een afspraak om met eigen ogen kennis te maken met haar werk.

Lees verder
Werken in het archief (2)

 

De expositie met aquarellen van Co Westerik (1924-2018) is in de meimaand iedere donderdag en vrijdag te zien van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak