Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Telting, Quintus Jan

Amsterdam, 13 juni 1931 - 5 Februari 2003

Biografie: Quintus Jan Telting

Quintus Jan Telting is een op Curaçao geboren Surinamer, die een belangrijk deel van zijn leven in de Verenigde Staten heeft doorgebracht. Hij leerde schilderen van zijn vader, Govert Jan Telting, een van de eerste kunstenaars van betekenis in Suriname. Jan begint zijn carrière als portretschilder, maar ontwikkelt onder invloed van zijn vele reizen een geheel eigen stijl. Zijn jaren in de Verenigde Staten hebben zijn visie op de moderne kunst sterk beïnvloed.

Jan put zijn inspiratie uit de ons omringende samenleving. Of het nu gaat over rascisme, migratie, techniek, of de mens, zijn werk straalt een enorme energie uit. Zijn recente werk is een omvagrijke serie schilderijen en tekeningen met de titel "Expobezoek" De getoonde kunstwerken in de expositieruimte zijn abstract en soms erotisch getint. Aan de pose van de toeschouwer is het karakter van de mens af te lezen. Hij laat zich choqueren of staat geboeid te kijken. Het werk van jan is kleurrijk en swingend en heeft die typische Telting-stijl.

Lees verder
Werken in het archief (10)

 

De expositie met aquarellen van Co Westerik (1924-2018) is in de meimaand iedere donderdag en vrijdag te zien van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak