Kunstmakelaardij Metzemaekers
Op deze pagina vindt u een overzicht van kunstenaars waarvan u op deze site meer informatie kunt vinden.

Vester, Willem

Heemstede, 31 januari 1824 - Haarlem, 12 juli 1895

Biografie: Willem Vester

Willem Vester  was een Nederlands kunstschilder. Hij schilderde vooral zomer- en winterlandschappen.

Vester was de zoon van een meester-metselaar uit Heemstede. Hij toonde bijzondere aanleg voor tekenen en trad van 1840 tot 1843 in de leer bij kunstschilder Jan Jacob Spohler. Hij sloot zich aan bij de Haarlemse kunstenaarsvereniging “Kunst Zij Ons Doel”, waar hij Anton Mauve leerde kennen. Hij exposeerde veelvuldig en meermaals nam hij deel aan de jaarlijkse Tentoonstelling van Levende Meesters. Overwegend schilderde hij zomer-en winterlandschappen, vaak met koeien en runderen, later ook met figuren en gebouwen. In mindere mate maakte hij ook portretten en stadsgezichten. Hij werkte in een door de romantiek beïnvloede stijl, met een realistische inslag die verwantschap vertoont met het werk van de Haagse School.

Om aan de kost te komen werkte Vester ook als huis- en rijtuigschilder en later tevens als fotograaf. Hij was de leermeester van zijn dochter Gesine en Herman Wolbers en de grootvader van beeldhouwer Mari Andriessen en de componisten Hendrik en Willem Andriessen. In 1895 overleed hij te Haarlem op 71-jarige leeftijd. Werk van Vester bevindt zich onder andere in de collecties van het Gemeentemuseum Den Haag en het Teylers Museum.

Lees verder
Werken in het archief (23)
Signatuur

 

De expositie met aquarellen van Co Westerik (1924-2018) is in de meimaand iedere donderdag en vrijdag te zien van 13.00 tot 17.00 uur
Andere dagen na afspraak