Bronzen droomdier door Toon Slegers

21 juni 2008

Toon Slegers is vooral bekend geworden door zijn opdracht voor het nieuwe Provinciehuis te `s-Hertogenbosch, waarvoor hij de kolossale bronzen deur van de Statenzaal maakte. Slegers. Het geld hiervoor werd bijeengebracht door vrijwel alle gemeenten van Brabant, die een bijdrage per bewoner leverden. Werk van hem werd herhaaldelijk geƫxposeerd en aangekocht voor collecties, o.m. van rijk, provincie en gemeenten.

Ook het bronzen 'Droomdier' is een grillige, asymmetrische stapelingen van vormen die dynamiek suggereren. Het werk van Slegers, die het vak in de praktijk heeft geleerd, heeft altijd wel abstracte aspecten en is soms helemaal abstract. Een goed voorbeeld hiervan is het enorme beeld 'Expansie' dat sinds de jaren zestig voor de Rabobank in Eindhoven staat. Het bronzen Droomdier meet 45 * 25 * 30 cm en is eenmalig gegoten. Prijscategorie. 2.500 tot 5.000

Het werk is na telefonische afspraak in Oirschot te bezichtigen. Mocht u meer informatie wensen dan kunt u contact opnemen met op het nummer 0499 57 02 29.

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »