Collectie Grafische werken Wally Elenbaas (1912-2008)

27 april 2013

Via onze bemiddeling is er een kleine collectie grafische werken van Wally Elenbaas te koop. Het betreft een 28-tal werken welke Elenbaas vervaardigde eind jaren '40 en begin jaren '50. Diverse voorstellingen en afmetingen. De werken verkeren in een uitstekende staat en zijn gesigneerd en gedateerd.

De werken zijn na een telefonische afspraak te bezichtigen in onze expositieruimte te Oirschot. Prijs voor het geheel 2.200 euro. (Verkocht)

Over Wally Elenbaas (1912-2008)
Wally Elenbaas is een bekende Rotterdamse kunstenaar die in 1912 werd geboren. Aanvankelijk legde hij zich toe op fotografie. In 1947 verlegde hij het accent naar lithografie en toen hem dat in 1970 te zwaar werd stortte hij zich op zeefdrukken. Hij had geregeld tentoonstellingen, kreeg grote opdrachten en won diverse prijzen. Een viertal jaren werkte hij als docent aan de kunstacademie in Rotterdam. Hij trouwde met de Amsterdamse Esther Hartog die zich in de loop van hun huwelijk een plaats veroverde in de fotografie. Door haar bleef hij hier dus mee in contact en maakte hij altijd en overal foto`s van haar. Als er genoeg geld was, maakten Wally en Esther grote reizen naar verlaten streken en vreemde taalgebieden. In de jaren ’80 keert hij terug naar zijn jeugdliefde fotograferen.

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »