'Onvoltooid Verleden' Geldrop gevangen door Hannes Wallrafen

6 juni 2017

In Onvoltooid Verleden heeft Hannes Wallrafen het gevoel van de jaren vijftig en zestig in Geldrop in foto's gevangen. De kijker ziet vele taferelen langskomen uit een voorbije Geldropse samenleving. Het is een samenleving waar nog sokken worden gestopt, op het boerenerf een geslacht varken hangt, de kermis het jaarlijkse hoogtepunt van vertier is en waar de hele straat nog uitloopt om naar een nieuw Dafje te komen kijken.

Hannes Wallrafen haalde deze taferelen uit familie-albums van Geldropse families. Soms toont hij deze beelden in hun originele vorm; vaak deed hij er ook iets extra's mee. Hij combineerde de familiefoto's met andere foto's, soms mengde bij door middel van digitale beeldmanipulatie een aantal foto's met elkaar tot een nieuw beeld. En soms maakte hij zelf een nieuwe foto die de sfeer van de wederopbouw uitademt.

Van de fotoserie 'Onvoltooid Verleden' is tevens de titel van een boek. Hierin zijn de foto's uitgebracht met teksten van Hannes Wallrafen zelf, van de Belgische fotocriticus Johan de Vos en van de Eindhovense fotogaleriehouder Harry Pennings. Met dank aan de Mondriaan Stichting en Stichting Geldrop Cultureel. Zij maakte het project financieel mogelijk.

Momenteel hebben wij de in 1999 geexposeerde, 21 handgesigneerde zwart wit - en kleurenfoto's, in bemiddeling. Uiteenlopende formaten, foto's verkeren in een uitstekende staat. bezichtiging na telefonische afspraak. Prijs op aanvraag.

 


 

 

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »