Floris Arntzenius: gezicht vanaf het Oosterdok

3 oktober 2008

Naar alle waarschijnlijkheid heeft Floris Arntzenius op dit doek de Amsterdamse Sint Nicolaaskerk en de Schreierstoren weergegeven gezien vanaf het Oosterdok. Een spontane impressie vervaardigd op een rustige maar regenachtige dag, de manier die Arntzenius kenmerkt. Het werk meet 80 bij 44 cm en is rechtsonder gesigneerd. Prijsklasse: tussen 15.000 en 20.000 euro

Het werk is na afspraak in Oirschot te bezichtigen. Mocht u meer informatie wensen dan kunt u contact met ons opnemen op het nummer 0499 57 02 29.

Floris Arntzenius (Soerabaja 1864 - Den Haag 1925)
Pieter Florentius Nicolaas Jacobus 'Floris' Arntzenius kreeg zijn opleiding aan de Rijksacademie in Amsterdam, samen met Isaac Israels, Willem Witsen en ook G.H. Breitner, wiens impressionistische manier van schilderen Arntzenius hogelijk bewonderde. Na een aanvullend leerjaar aan de academie van Antwerpen legde de schilder zich in Amsterdam toe op het maken van landschappen en stadsgezichten. Echt succes met zijn werk kreeg hij na zijn verhuizing in 1892 naar Den Haag, toen hij begon met het schilderen van spontane impressies van het woelige Haagse stadsleven, liefst bij mist of regenachtig weer. Ook schilderde hij landschappen, stranden met figuren en portretten. Musea: o.a. Haags Gemeentemuseum.

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »