Collages Carel Visser (1928-2015)

20 augustus 2017

Halverwege de jaren zeventig werd het maken van collages belangrijker voor Visser. Op met potlood zwartgekrast papier (het oppervlak kreeg daardoor een metaalglans die correspondeerde met zijn beelden) bevestigde hij afbeeldingen uit tijdschriften. Iets later beplakte hij de bekraste bladen ook met schelpen, kippenbotten, wol en andere natuurlijke objecten zoals pauwenveren die Visser in de nabijheid van zijn boerderij in de Betuwe aantrof.

Visser werd in de kranten beschreven als een intelligente, originele kunstenaar met een goed gevoel voor materiaal en met een goed oog voor vernieuwingen in de beeldhouwkunst. Met name zijn oudere, rechtstreeks op de natuur geïnspireerde werk zoals de salami's en de plaatstalen sculpturen konden de goedkeuring van critici wegdragen. Wel werd hier en daar wat argwanend gekeken naar sommige van zijn nieuwste collages en plakbeelden die men soms wat gemakkelijk vond.

Momenteel hebben we drie collages in bemiddeling,voor meer informatie over deze collegas,  zie en volg onderstaande links:

Late zon, Pak en Monnickendam.

De collages zijn na telefonische afspraak in Oirschot te bezichtigen.

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »