Nog steeds onbegrepen? Philippe Smit (1886-1948)

20 augustus 2017

Momenteel hebben wij twee schilderijen van Frans Nederlandse kunstenaar Philippe Smit in bemiddeling. Hoogstwaarschijnlijk hebben beide schilderijen deel uit gemaakt van een tentoonstelling van 58 werken die in april 1916 werd gehouden. Bekend is dat Smit klaagde dat zijn werk niet werd begrepen door kunstcritici. Anton Zelling, net zoals de kunstenaar gepassioneerd als het gaat over poezie, muziek en religie, publiceerde een lang en lovende analyse over Smit's schilderijen. Hun vrienschap zou blijvend zijn.

Niet alleen Zelling, maar ook de kunstcriticus Kasper Niehaus was een grote promotor van Smit's werk in Nederland, en heeft verschillende artikelen geschreven in kunstbladen. Hij heeft zelfs een ongepubliceerd boek geschreven genaamd ( typerend) : 'Unknown Genius' . Werken uit zijn beste periode jaren - rond de jaren 20'- komen zelden op de markt , ook al daar het gros van zijn oeuvre in handen is van de familie en/ of hangen in een museum in USA , in het bezit van de erven van zijn grootste bewonderaar en mecenas;  Theodor Pitcairn.

Voor meer informatie over de schilderijen die wij in de verkoop hebben volgt u de onderstaande links.
https://metzemaekers.com/aangeboden/printemps-d-apres-millet-spring-after-millet/79162
https://metzemaekers.com/aangeboden/wild-flowers-in-a-sieburg-jar-standing-woman-with-hat-and-umbrella/79163

Deze unieke kunstenaar, bewonderd door Renoir en Monet (Zie ook de Scheen), verdient een doorbraak in Nederland. Meer over het werk en leven van Philippe Smit vindt u op de nieuwe site met onder andere ook het oeuvre overzicht (http://www.philippesmit.com).

Aangeboden kunst

Een selectie uit ons kunstaanbod

Bekijk meer aanbod »